Tulossa

Impilahti-ilta Karjalatalossa Helsingissä tiistaina 25.4.2017 klo 18-20. Vapaa pääsy! Tervetuloa! Impilahti-illat jatkuvat syyskaudella 2017.

Kevätretki Pokrovan luostariin Kirkkonummelle 20.5.2017 alkaen klo 11.

Kotiseutumatka Karjalaan 6.-10.6.2017

Impilahti-päivät Punkaharjulla 29.-30.7.2017

Impilahti-Seuran perinnelounas 4.11.2017

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Pertti Hämäläinen
pertti.hamalainen (at) pp.inet.fi
puhelin 040 775 5117

Impilahti-Seura

Laatokan rantakivet

Tietoa seuran toiminnasta

Impilahti-Seura ry:n jäsenmäärä on runsaat 800. Seura järjestää sääntöjensä mukaan vuosittain monimuotoista toimintaa. Seuran kesäjuhlat järjestetään joka toinen vuosi. Impilahtijuhlia on vuodesta 2006 lähtien vietetty Punkaharjulla Itä-Karjalan Kansanopistolla. Eri teemoille pohjautuvia jäsenten kuukausitapaamisia on järjestetty Karjala-talon tiloissa Helsingissä. Perinteiseen toimintaan ovat kuuluneet myös kesämatkat kotiseudulle, kirkkopyhä keväällä ja perinnelounas syksyllä.

Muistokiviä pyhille paikoille

Vuosien suur-urakkana seuralla oli Impilahden kirkkojen, kirkkomaitten ja tsasounien muistokivien pystytys. Se on saatettu onnistuneesti loppuun ja 19 kohteeseen on asetettu muistomerkki.

Impilahden luterilaisen kirkon muistokivi

Seuran epäviralliseen toimintaan on kuulunut myös yhteydenpitoa nyky Impilahden venäläisväestöön. Pitkärantaan on sikäläisin voimin perustettu paikallista asujaimistoa ajatellen kotiseutumuseo. Impilahden menneisyys ja mm. sotahistoria on asiallisissa museotiloissa esillä melko hyvin. Kesämatkalla 2006 museota esiteltiin mm. Impilahti-Seuran jäsenille. Paikallisen museoväen taholta esitettiin tuolloin toivomus, että yhteyttä Impilahti-Seuraan voitaisiin pitää jatkossa yllä ainakin kesämatkojen yhteydessä.
Pitkärantaan on pystytetty pääosin suomalaisten seurakuntien lahjoitusvarojen turvin sekä luterilainen että ortodoksinen kirkkorakennus. Impilahti-seuran jäsenistö on kotiseutumatkoillaan pitänyt epävirallista yhteyttä seurakunnissa hengellistä työtä tekeviin.